9.ایستگاه معاینات فیزیکی : بررسی وضعیت سلامت پرستاری
بررسی وضعیت سلامت و انجام معاینه فیزیکی در حوزه پرستاری بسیار اهمیت بالایی دارد. این فرآیند، یکی از اجزاء اصلی آزمون آسکی پرستاری محسوب میشود و در ارزیابی و تشخیص وضعیت سلامت بیماران از جنبههای مختلف بسیار مفید است. اگر با این جمله موافق نیستید از شما دعوت میکنیم تا این مقاله با عنوان “مهارت دانشجویان سال آخر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی در بررسی وضعیت سلامت بیماران” را مطالعه کنید. مانند همیشه ابتدا به بررسی چک لیست مد نظر اساتید در عموم ایستگاه های بررسی وضعیت سلامت و معاینه فیزیکی میپردازیم:
چک لیست ایستگاه بررسی وضعیت سلامت
مهارت های ارتباطی پرستاران با بیمار
مهارتهای ارتباطی پرستاران با بیماران جهت بررسی وضعیت سلامت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، زیرا ارتباط موثر و متقابل با بیماران میتواند تأثیر قابل توجهی در کیفیت ارائه خدمات بهداشتی و درمانی داشته باشد.
در زیر به برخی از مهارتهای ارتباطی موثر پرستاران با بیماران اشاره میکنیم:
پرستاران باید توانایی گوش دادن فعال را داشته باشند، به این معنی که به بیماران با تمرکز کامل گوش میدهند و به نیازها و نگرانیهایشان توجه میکنند. این مهارت به بیماران اطمینان میدهد که دیدگاه و صدایشان شنیده میشود و این امر ارتباط متقابل را تقویت میکند.
پرستاران باید توانایی تبدیل اطلاعات پزشکی و بهداشتی به زبان ساده و قابل درک برای بیماران را داشته باشند. این کار باعث میشود بیماران بتوانند بهتر از موضوعات مختلف مطلع شوند و در فرایند تصمیمگیری و همکاری درمانی فعالانه شرکت کنند
پرستاران باید قادر باشند به طور دقیق نشانههای غیرکلامی بیماران را تشخیص داده و تفسیر کنند. بیان و انتقال احساسات، نگرانیها و نیازهای بیماران از طریق ارتباط بدنی مهم است و به پرستاران کمک میکند درک عمیقتری از وضعیت بیماران پیدا کنند.
پرستاران باید از بیماران با احترام و توجه به حریم شخصیشان مراقبت نمایند. این احترام شامل احترام به انتخابها، اعتقادات و ارزشهای بیماران است. برخورد صمیمی و دوستانه با بیماران، احساس امنیت و راحتی را برای آنها ایجاد میکند و بهبودی روند درمان را تسهیل میکند.
مراحل معاینه فیزیکی بدن در بررسی وضعیت سلامت
در بررسی وضعیت سلامت و معاینات جسمی، باید به آداب و اعتقادات مددجو احترام گذاشته شود. معاینه فیزیکی یا معاینه بالینی فرایندی است که در آن به دنبال نشانههایی که بیماریها در بدن ایجاد میکنند، میگردیم. پس از گرفتن شرح حال، ممکن است نقاطی در ذهنمان روشن شده باشد و شکهایی داشته باشیم. با انجام معاینه، میتوانیم آنها را تایید کنیم یا کنار بگذاریم. میتوانیم به اطلاعات جدیدی برسیم و تشخیصهای دیگری را مد نظر قرار دهیم .
- معاینه از چهار مرحله اصلی تشکیل شده است:
- مشاهده
- لمس
- دق کوبش یا ضربه زدن
- سمع یا شنود
مشاهده را میتوان به دو دسته کلی تقسیم کرد: مشاهده کل بدن و در معاینه هر یک از دستگاههای بدن،
- مشاهده از لحظه اولیهای که فرد را میبینیم، آغاز میشود. لذا از وجود نور مناسب اطمینان حاصل کنید و قسمتهای مختلف بدن را با رعایت اخلاق حرفهای و اعتقادی در دید قرار دهید.
- از وضعیت مناسب برای معاینه بیمار استفاده کنید و تمامی قسمتهای مورد نظر را از نظر اندازه، شکل، رنگ، تقارن، وضعیت و موارد غیرطبیعی مشاهده کنید، مانند بیماریهای پوست و بیماریهای مفاصل و استخوان.
- در صورت امکان، نقاطی که مشکل دارند را با نقطه مقابل مقایسه کنید، به عنوان مثال، مقایسه دو زانو با استفاده از نور اضافی مانند چراغ قوه برای مشاهده برخی از نقاط بدن.
در مشاهده جهت بررسی وضعیت سلامت مددجو عجله نکنید به طور کامل به جزییات توجه کنید مثلا:
- آرام است یا بی قرار؟
- درد می کشد؟ چهرهاش حاکی از این موضوع است؟
- تنفس چگونه است؟ بسختی نفس میکشد؟
- رنگ پوستش چطور؟ ،کبود، زرد، نارنجی، عادی؟
- لاغر است یا چاق؟
- موارد زیادی است که آنها را میتوان در گروه مشاهده گنجاند حتی بوها را نیز شاید بتوان در این دسته گذاشت: بوی سیگار بوی ،الکل بوی بد دهان ناشی از تجمع سموم در کبد بوی برخی از عفونتها . . بعد از مشاهده قسمتهای مختلف بدن نیاز به معاینه بیشتر .است غالبا روش لمس همراه یا بعد از مشاهده استفاده می شود.
لمس، فرایندی است که از حس لامسه خود برای تشخیص علامتها برای بررسی وضعیت سلامت بیمار کمک میگیریم. بررسی بیشتر قسمتهای بدن از طریق لمس انجام میگیرد و از دستها استفاده میشود.
- قسمتهای مختلف بدن جهت بررسی حساسیت و علایم جسمی خاص لمس میشوند. لمس قابل استفاده برای تمام قسمتهای بدن است. برای مثال، پوست از نظر درجه حرارت، رطوبت، ضخامت، قابلیت ارتجاع، حساسیت، نرمی و زبری لمس میشود.
- اعضای داخلی بدن مانند کبد نیز از نظر اندازه، شکل، حساسیت و نداشتن توده لمس میشوند.
- از قسمتهای مختلف دست برای تشخیص استفاده میشود.
استفاده از بدن میتواند در مواردی مانند ضخامت، وضعیت تودهها و درجه حرارت مورد استفاده قرار گیرد.
گیرنده خدمت باید در وضعیت راحتی باشد، زیرا سفت شدن عضلات ممکن است مانع از بررسی موثر شود. از وی بخواهید آهسته و عمیق نفس بکشد تا عضلات شل شوند و بازوها را در طرفین بدن قرار دهد تا از سفتی عضلات هنگام معاینه جلوگیری شود.
نقاط حساس و دردناک در آخر لمس شوند و از او بخواهید نقاط حساس را نشان دهد. شما باید به علایم غیرکلامی ناشی از ناراحتی توجه کنید.
برای لمس با دستان، گرم ناخنهای کوتاه و با روش آرام مطلوب است و باید آهسته و آرام لمس کنید. لمس سطحی برای نقاطی مانند شکم جهت تعیین مناطق دردناک استفاده میشود. دست بر روی ناحیهای که باید لمس شود قرار گیرد و فشاری وارد شود که دست حدود یک سانتیمتر فرو رود.
فشار به مدت طولانی و محکم ممکن است کاهش حساسیت دستها را به همراه داشته باشد.
پس از لمس سطحی، لمس عمقی انجام میشود. لمس عمقی برای تشخیص اعضای داخلی شکم مورد استفاده قرار میگیرد:
- در منطقه معاینه، فشاری وارد شود که دست حدود دو تا چهار سانتیمتر فرو رود .
- لمس عمقی ممکن است با یک یا هر دو دست انجام شود.
- بررسی درجه حرارت پوست بهتر است توسط پشت دستها با انگشتان انجام شود، زیرا پوست دست در این نواحی نازک است و کف دستها به ارتعاشات حساستر هستند.
دق کردن یا ضرب، فرآیندی است که با ضربه زدن با نوک انگشتان به یک سطح، در مورد ساختارهای زیرین آن جهت بررسی وضعیت سلامت مددجو اطلاعات کسب میکنیم .
- لمس و دق در ارزیابی ساختارهایی که نمیبینیم، به ما کمک میکنند. نوع صدای ایجاد شده بعد از انجام دق، نشانهای از حدود اندازه و ضخامت ساختمانهای زیرین است.
- ارتعاشات ناشی از دق از میان بافتها عبور کرده و خصوصیات صدای برگشتی بستگی به وضعیت بافت زیرین دارد.
- پرستار با شناخت صداهای ناشی از بافتهای مختلف میتواند حدود عضو وجود توده یا وضعیت ارگانها و اندازه آنها را مشخص کند.
- صدای غیرطبیعی ممکن است ناشی از وجود توده یا مایع و هوا در حفرات یا ارگانهای بدن باشد.
تکرار دق در نواحی مقابل و نواحی دیگر باید با همان قدرت و شدت باشد تا بتوان عمل مقایسه نواحی را انجام داد و صحت یافتهها را تایید یا رد کرد. به عنوان مثال، در لمس، شکم تودهای به دستمان خورده است:
- جنس آن چیست؟
- آیا یک کیست پر از مایع است؟
- یک توده جامد است؟
- یا حجمی از گاز است؟
دق با مهارت بالا در پاسخ به این سوالات به ما کمک میکند. دق معمولاً برای ساختارهای داخل قفسه سینه و شکم استفاده میشود. شاید بد نباشد که چند ضربه به قفسه سینه و شکم خود بزنید و به تفاوت صداها توجه کنید. آرام به روی سطح ضربه بزنید.
سمع یا شنود، فرآیندی است که در آن به شنیدن و تحلیل صداهای موجود در بدن میپردازیم. سمع به معنای گوش دادن به صداهای تولید شده توسط ارگانهای بدن است تا بتوانیمبرای بررسی وضعیت سلامت بیمار،موارد طبیعی را از موارد غیرطبیعی تشخیص دهیم.
- برخی از صداها قابل شنیدن هستند بدون استفاده از وسایل کمک شنوایی، اگرچه بسیاری از صداها توسط وسایل کمک شنوایی شنیده میشوند.
- در ابتدا باید صداهای طبیعی تولید شده توسط قلب، عروق، ریه و معده را شناسایی کنیم و سپس بتوانیم صداهای غیرطبیعی را از صداهای طبیعی تشخیص دهیم. برای داشتن سمع صحیح، باید به خوبی گوش کنیم، از یک گوشی خوب استفاده کنیم و بدانیم چگونه از آن استفاده کنیم.
میتوانید با بوییدن و استفاده از حس بویایی، موارد غیرطبیعی را تشخیص دهید که به طریق دیگر قابل تشخیص نیستند. این قابلیت بویایی و سایر حواس مانند بینایی، شنوایی و لامسه، به معاینهکننده امکان تشخیص موارد غیرطبیعی و خطرناک را جهت بررسی وضعیت سلامت بیمار میدهد.
ترتیب و مراحل گرفتن شرح بزرگسالان در بررسی وضعیت سلامت
مراحل اخذ شرح حال بیماران شامل موارد ذیل است که باید به آن توجه شود:
- مشخصات فردی: مانند سن، جنس، نژاد، محل تولد، وضعیت تاهل، شغل، و مذهب.
- منبع ارجاع: در مواردی که بیمار ارجاع شده است، منبع ارجاع باید مشخص ‘گردد.
- گوینده شرح حال : دراین باره اطلاعات میتواند توسط خود بیمار یا توسط خانواده و همراهان بیمار دریافت شود.
- قابل اعتماد بودن : برای اخذ شرح حال کامل بزرگسالان، باید به قابل اعتماد بودن اطلاعات توجه کرد و از فرد قابل اعتماد و آگاه از شرایط بیمار اطلاعات جمعآوری شود.
- شکایت اصلی:مشکلی است که بیمار در حال حاضر برای دریافت کمک از کادر درمانی به مراکز درمانی مراجعه کرده است.
- شرح حال بیماری فعلی: شرحی روشن از مشکلات بیمار در زمانی خاص است و شامل آغاز مشکل، تظاهرات آن، و درمانهای انجام شده میشود.
- شکایتهای اصلی بیمار براساس ۷ نکته اصلی توصیف میشود: محل، کیفیت، کمیت، شدت، زمانبندی، مدت، و دفعات. عواملی که باعث تشدید یا تخفیف شکایتها میشوند، همراه با علائم و ممکن است باعث فقدان برخی از علائم شوند که اهمیت تشخیصی دارند و باید یادداشت شوند.
- شرح حال بیماری فعلی همچنین باید شامل نکات ذیل نیز باشد: درک بیمار از شکایات و نقایصی که پیدا کرده، پاسخ او به آنها، و معنی و تأثیری که آنها در زندگی بیمار داشتهاند.
- داروها: شامل هورمونها، داروهای بدون نیاز به نسخه، مکملها مانند املاح و ویتامینها، و داروهای مصرفی هستند. لازم است مقدار مصرف و دفعات مصرف آنها نیز مشخص شود.
- آلرژی: واکنشهای خاص نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
دیگر مراحل اخذ شرح بزرگسالان در بررسی وضعیت سلامت مددجو
تاریخچه قبلی بیمار شامل موارد زیر است:
- بیماریهای کودکی
- بیماریهای روانی و روانپزشگی
- بیماریهای بزرگسالی، از جمله بیماریهای طبی و سوابق جراحی
- تصادفات و جراحات
- انتقال خون
وضعیت طبی فعلی نیز شامل موارد زیر است:
- سابقه مصرف دخانیات، از جمله نوع، مقدار، و مدت استفاده از الکل، مواد مخدر، و مواد مشابه
- ورزش و رژیم غذایی، از جمله نوع ورزش، مصرف معمول و روزانه غذا و نوشابهها
- وضعیت واکسیناسیون، از جمله کزاز، سیاهسرفه، دیفتری، فلج اطفال، سرخجه، هموفیلوس آنفلوانزا نوع B، و واکسن پنوموکوک
- آزمونهای غربالگری نیز میتواند شامل آزمون توبرکولین، پاپ اسمیر، ماموگرام، میزان کلسترول، و مدفوع از نظر خون مخفی باشد.
- رعایت اصول ایمنی و خطرات محیطی در خانه، مدرسه، و محل کار نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
وضعیت طبی فعلی نیز شامل موارد زیر است:
- سابقه مصرف دخانیات، از جمله نوع، مقدار، و مدت استفاده از الکل، مواد مخدر، و مواد مشابه
- ورزش و رژیم غذایی، از جمله نوع ورزش، مصرف معمول و روزانه غذا و نوشابهها
- وضعیت واکسیناسیون، از جمله کزاز، سیاهسرفه، دیفتری، فلج اطفال، سرخجه، هموفیلوس آنفلوانزا نوع B، و واکسن پنوموکوک
- آزمونهای غربالگری نیز میتواند شامل آزمون توبرکولین، پاپ اسمیر، ماموگرام، میزان کلسترول، و مدفوع از نظر خون مخفی باشد.
- رعایت اصول ایمنی و خطرات محیطی در خانه، مدرسه، و محل کار نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
شرح حال روانی-اجتماعی بیمار، شامل :
- وضعیت روانی، احساسات، روابط اجتماعی، وضعیت اجتماعی و فرهنگی و تأثیر آن بر سلامت روانی بیمار
- شغل و تحصیلات بیمار، شامل نوع شغل یا تحصیل، میزان رضایت و تأثیر آنها بر سلامت و روان بیمار
- وضعیت خانه و اطرافیان بیمار، شامل خانواده و دوستان، روابط و تعاملات خانوادگی و اجتماعی، و حمایت اجتماعی در دسترس بیمار
- زندگی روزانه بیمار، شامل الگوهای خواب، تغذیه، سطح استرس و مدیریت آن، و عادات روزمره
- فعالیتهای تفریحی و سرگرمی که به آنها اشتغال دارد و تأثیر آنها بر سلامت روانی و اجتماعی بیمار
- اعتقادات و گرایشهای مذهبی که ممکن است در ارتباط با نگرشهای خاصی درباره سلامتی، بیماری و درمان باشند و تأثیر آنها بر سلامت بیمار
اگر پس از شرح حال گیری از بیمار برای بررسی وضعیت سلامت ، نیاز به آشنایی با نحوه نگارش گزارش پرستاری استاندارد دارید ما برای شما این امکان را فراهم اورده ایم ، برای مشاهده مجموعه آموزش های گزارش نویسی پرستاری کلیک کنید.
مراحل معاینه دستگاه های بدن در بررسی وضعیت سلامت
معاینه دستگاه های مختلف بدن بیمار برای اخد یک شرح حال کامل و صحیح و علمی ،امری الزلمی است. این معاینات به پزشکان کمک میکند تا نشانهها و علائم مشکلات سلامتی را شناسایی کرده و درمان مناسب را تجویز کنند. همچنین این معاینات به پرستاران کمک میکند تا با تشخیص مناسب، برنامه ی مراقبتی صحیح را برای بیمار در نظر بگیرند. در ادامه ، به بررسی معاینه دستگاههای مختلف بدن در شرح حال گیری خواهیم پرداخت.
در معاینه سر جهت بررسی وضعیت سلامت ، معاینه کننده به بررسی سوابق درد سر فرد میپردازد و علائمی مانند نوع و شدت سردرد، عوامل تحریککننده، مدت زمان و میزان تکرار سردرد را ارزیابی میکند.
در معاینه چشم، معاینه کننده به بررسی سوابق بینایی فرد میپردازد و علائمی مانند درد، قرمزی، اشک ریزش بیش از حد، دوبینی و وجود لکه یا نقاطی در میدان بینایی، نورهای خیره کننده، گلوکوم و کاتاراکت را ارزیابی میکند. در صورت نیاز، فرد ممکن است به عینک یا لنزهای تماسی نیاز داشته باشد. آخرین معاینه چشمی شامل اندازهگیری دقت بینایی، بررسی ساختارهای چشمی، تشخیص گلوکوم و کاتاراکت و انجام آزمایشات و تستهای دیگر است. این معاینه در بررسی وضعیت سلامت بیمار باعث شناسایی مشکلات بینایی و تعیین نیاز به درمان و مراقبتهای مناسب میشود.
در معاینه گوش، معاینه کننده به بررسی سوابق شنوایی فرد میپردازد.در طی این فرایند علائمی مانند وزوز گوش، سرگیجه، درد گوش و ترشح عفونت را ارزیابی میکند. در صورت نیاز، فرد ممکن است به سمعک یا وسایل کمک شنوایی نیاز داشته باشد. دیگر مراحل معاینه گوش شامل بررسی ساختارهای گوش، تشخیص عفونت، تست شنوایی و سایر آزمایشات مرتبط است. این معاینه در بررسی وضعیت سلامت مددجو باعث شناسایی مشکلات شنوایی و تعیین نیاز به درمان و مراقبتهای مناسب میشود.
در معاینه بینی و سینوسها، معاینه کننده به بررسی سوابق سرما خوردگیهای مکرر، گرفتگی یا پر شدن بینی از ترشحات یا خارش بینی و تب میپردازد. این معاینه شامل بررسی ساختارهای بینی و سینوسها، تشخیص التهابات و عفونتهای بینی و سایر آزمایشات مرتبط است. از طریق این معاینه در بررسی وضعیت سلامت بیمار، مشکلات ناشی از التهاب و عفونت در بینی و سینوسها شناسایی و درمان مناسب تعیین میشود.
- فیلم آموزشی در قسمت معاینه گوش (زبانه بالایی) مشاهده کنید.
در معاینه دهان و گلو، معاینه کننده به بررسی وضع دندانها و لثهها، آخرین معاینه دندانها، زبان، گلودردهای مکرر و خشونت صدا میپردازد. این معاینه شامل بررسی ساختارها و وضعیت دندانها و لثهها، تشخیص التهابات، عفونتها و بیماریهای دهان و گلو و سایر آزمایشات مرتبط است. با انجام این معاینه در بررسی وضعیت سلامت بیمار ، مشکلات مربوط به دندانها و لثهها، زبان و مسائل گلو مورد شناسایی قرار میگیرند و درمان مناسب برای آنها تعیین میشود.
در معاینه گردن، معاینه کننده به بررسی تودههای گردنی، غدههای متورم گواتر و درد یا سفتی گردن میپردازد. در ادامه، معاینه کننده میتواند به بررسی سایر نشانههای همراه این علائم مانند تغییر در اندازه گردن، قابلیت حرکت، درد با فشار، وجود کیستها یا تودههای دیگر در این منطقه نیز بپردازد.
در معاینه پستان، معاینه کننده به بررسی تودهها، درد و ناراحتی، و ترشح از نوک پستان میپردازد. عواملی مانند سن، سابقه خانوادگی و تاریخچه سلامتی نیز مورد بررسی قرار میگیرند. در صورت وجود تغییر در شکل، اندازه یا رنگ پستانها، معاینه کننده ممکن است نیاز به آزمایشات تکمیلی داشته باشد.
در معاینه تنفسی، معاینه کننده به بررسی سرفه، خلط رنگ و مقدار خلط، خونریزی، سرفه خشک، آسم، برونشیت، آمفیزم، پنومونی، سل و پلورزی میپردازد. همچنین، آخرین کلیشه رادیوگرافی قفسه سینه نیز مورد بررسی قرار میگیرد تا هرگونه تغییرات ساختاری در قفسه سینه شناسایی شود.
در معاینه قلبی، معاینه کننده به بررسی نارسایی قلبی، فشار خون بالا، تب رماتیسمی، سوفلهای قلبی، درد و ناراحتی قفسه سینه، تپش قلب و تنگی نفس میپردازد. همچنین در بررسی وضعیت سلامت، بررسی علائم دیگری مانند ضعف عضلات، کاهش تحمل فعالیت و سابقه بیماریهای قلبی قبلی انجام میشود. آزمایشات قلبی مانند نوار قلب و سایر آزمایشات تکمیلی نیز ممکن است به انجام برسد.
در معاینه گوارش، معاینه کننده به بررسی مشکلات معده و روده، سوزش سردل، اشتها، تهوع، استفراغ خونی، استفراغ رگورژیتاسیون، سوء هاضمه و تعداد دفعات اجابت مزاج میپردازد. تغییرات در الگوی اجابت مزاج، خونریزی از رکتوم یا مدفوع سیاه و قیرمانند نیز مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین، در صورت وجود علائم دیگری مانند بواسیر، اسهال، درد شکم و مشکلات کبد و کیسه صفرا، این علائم نیز مورد بررسی قرار میگیرند.
در معاینه ادراری، معاینه کننده به بررسی هیانیت، ادراری هماچوری، اضطرار ادراری، کاهش شدت جریان ادرار، تأخیر در آغاز ادرار، بیاختیاری ادرار، عفونتها و سنگهای ادراری میپردازد. سابقه بیماریهای ادراری قبلی و علائم دیگری مانند درد در ادرار کردن، خونریزی از رکتوم یا تغییر رنگ و بوی ادرار نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
در معاینه شرح حال گیری اندام تناسلی، معاینه کننده به بررسی فتق، زخمها یا ترشحات، درد و یا توده در اندام تناسلی، هر بیماری جنسی قابل سرایت و درمان آن، تماس با فرد آلوده به بیماریهای منتقله جنسی و اقدامات احتیاطی در مقابل آن، و مشکلات جنسی از جمله عملکرد جنسی و روشهای جلوگیری از بارداری میپردازد.
در معاینه سیستم عروق محیطی، معاینه کننده به بررسی لنگیدن متناوب، گرفتگی عضلات پا، وریدهای واریسی، لخته در وریدها، بیماری رینود، عضلانی اسکلتی، درد عضله یا مفصل، سفتی آرتریت، نقرس و تومورها میپردازد. علائم دیگری مانند تورم، قرمزی، حساسیت، ضعف و محدودیت حرکت یا فعالیت نیز مورد بررسی قرار میگیرند.
در معاینه عصبی، معاینه کننده به بررسی غش کردن، از هوش رفتن ناگهانی، تشنج، ضعف، فلج، بیحسی، سوزنسوزن شدن و تومورها و دیگر حرکات غیرارادی میپردازد. همچنین، در صورت وجود علائم دیگری مانند درد در محل مشخصی، تغییر در رفتار یا اختلالات حسی، این علائم نیز مورد بررسی قرار میگیرند.
در معاینهخون، معاینه کننده به بررسی خون اتمی، استعداد به کبود شدگی یا خونریزی، سابقه تزریق خون و واکنشهای احتمالی و غدد درونریز میپردازد. علائم مربوط به ناراحتی تیروئید، عدم تحمل به سرما یا گرما، تعریق بیش از حد و علائم دیگری مانند دیابت، تشنگی یا گرسنگی نیز مورد بررسی قرار میگیرند.
آزمون چهار گزینه ای ایستگاه معاینات فیزیکی (بررسی وضعیت سلامت )امتحان آسکی
با ثبت نام در سایت مدکلیپس شما میتوانید به صورت کاملا رایگان در این آزمون چهارگزینه ای مفید شرکت کنید.با دریافت نتیجه این آزمون به بررسی نکات ایستگاه معاینات فیزیکی و سناریو ها و نمونه سوالات اسکی بپردازید.
آزمون ایستگاه معاینات فیزیکی آسکی پرستاری
0 از 8 سوالات تکمیل شده است .
پرسش و پاسخ:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
اطلاعات
دستور العمل آزمون
- زمان آزمون نامحدود میباشد.
- با اتمام آزمون شما دسترسی به پاسخ تشریحی سوالات آن خواهید داشت .
- شما قابلیت بازگشت به سوال قبل را دارید.
در حال حاضر آزمون را تکمیل کرده اید . شما نمیتوانید دوباره شروع کنید.
آزمون در حال بارگذاری است
شما برای اجرای آزمون باید عضو شده باشید یا وارد پنل کاربری شوید
شما برای شروع این آزمون باید آزمون های مشخص شده را تکمیل نمائید :
" آزمون ایستگاه معاینات فیزیکی آسکی پرستاری " سپاس از اینکه تا پایان با ما همراه بودید
شما به 0 سوال از 8 سوال بدرستی جواب دادید
وقت شما:
زمان سپری شده است
امتیاز نهایی شما : 0
پاسخ داده شده : 0
تعداد سوالات صحیح : 0 مورد و امتیاز دریافتی 0
تعداد سوالات غلط : 0 مورد و امتیاز دریافتی 0
-
دسته بندی نشده
پاسخ های انتخابی : 0
تعداد سوالات صحیح: 0 و امتیاز شما 0
تعداد سوالات غلط : 0 و نمره منفی 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- پاسخ داده شده
- مرور
-
سوال 1 از 8
1. سوال
1 امتیازصدای ارتعاشات حاصل از ضربه به سینه دربررسی وضعیت سلامت ومعاینه چگونه است؟
صحیح
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.-
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
غلط
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.-
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
بدون تاثیر
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.-
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
-
سوال 2 از 8
2. سوال
1 امتیازصدای ارتعاشات حاصل از ضربه به کبد دربررسی وضعیت سلامت ومعاینه چگونه است؟
صحیح
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.-
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
غلط
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.-
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
بدون تاثیر
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.-
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
-
سوال 3 از 8
3. سوال
1 امتیازصدای ارتعاشات حاصل از ضربه به استخوان دربررسی وضعیت سلامت ومعاینه چگونه است؟
صحیح
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.-
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
غلط
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.-
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
بدون تاثیر
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.-
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
-
سوال 4 از 8
4. سوال
1 امتیازصدای ارتعاشات حاصل از ضربه به معده دربررسی وضعیت سلامت ومعاینه چگونه است؟
صحیح
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
غلط
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
بدون تاثیر
انواع طبیعی صداها عبارتند از:
- صدای رزونانس، مانند صدایی که توسط ریه ایجاد میشود.
- صدای خمیری، شبیه به صدای استخوان و عضله.
- صدای خفه، مشابه صدای کبد، قلب و طحال.
- صدای تمیان یا طبلی، مانند صدای معده.
-
سوال 5 از 8
5. سوال
1 امتیازدر بررسی رنگ پوست بیمار، مشاهده سیانوز (رنگ آبی) احتمال وجود چه اختلالاتی را نشان میدهد؟
صحیح
- سیانوز: بیماریهای قلبی و ریوی یا انجام معاینه در محیط سرد
- زردی: بیماریهای کبدی یا تخریب سلولهای قرمز خون
- قرمزی: تب یا مصرف مشروبات الکلی
غلط
- سیانوز: بیماریهای قلبی و ریوی یا انجام معاینه در محیط سرد
- زردی: بیماریهای کبدی یا تخریب سلولهای قرمز خون
- قرمزی: تب یا مصرف مشروبات الکلی
بدون تاثیر
- سیانوز: بیماریهای قلبی و ریوی یا انجام معاینه در محیط سرد
- زردی: بیماریهای کبدی یا تخریب سلولهای قرمز خون
- قرمزی: تب یا مصرف مشروبات الکلی
-
سوال 6 از 8
6. سوال
1 امتیازدر بررسی رنگ پوست بیمار، مشاهده زردی احتمال وجود چه اختلالاتی را نشان میدهد؟
صحیح
- سیانوز: بیماریهای قلبی و ریوی یا انجام معاینه در محیط سرد
- زردی: بیماریهای کبدی یا تخریب سلولهای قرمز خون
- قرمزی: تب یا مصرف مشروبات الکلی
غلط
- سیانوز: بیماریهای قلبی و ریوی یا انجام معاینه در محیط سرد
- زردی: بیماریهای کبدی یا تخریب سلولهای قرمز خون
- قرمزی: تب یا مصرف مشروبات الکلی
بدون تاثیر
- سیانوز: بیماریهای قلبی و ریوی یا انجام معاینه در محیط سرد
- زردی: بیماریهای کبدی یا تخریب سلولهای قرمز خون
- قرمزی: تب یا مصرف مشروبات الکلی
-
سوال 7 از 8
7. سوال
1 امتیازدر بررسی رنگ پوست بیمار، مشاهده قرمزی احتمال وجود چه اختلالاتی را نشان میدهد؟
صحیح
- سیانوز: بیماریهای قلبی و ریوی یا انجام معاینه در محیط سرد
- زردی: بیماریهای کبدی یا تخریب سلولهای قرمز خون
- قرمزی: تب یا مصرف مشروبات الکلی
غلط
- سیانوز: بیماریهای قلبی و ریوی یا انجام معاینه در محیط سرد
- زردی: بیماریهای کبدی یا تخریب سلولهای قرمز خون
- قرمزی: تب یا مصرف مشروبات الکلی
بدون تاثیر
- سیانوز: بیماریهای قلبی و ریوی یا انجام معاینه در محیط سرد
- زردی: بیماریهای کبدی یا تخریب سلولهای قرمز خون
- قرمزی: تب یا مصرف مشروبات الکلی
-
سوال 8 از 8
8. سوال
1 امتیازبرای ارزیابی خونرسانی، از کدام تست استفاده میشود؟
صحیح
تست بررسی خون رسانی پرشدگی مجدد مویرگی است و به این صورت انجام میشود که با انگشت شست، ناخن انگشتان دست یا با را فشار داده در صورتی که در کمتر از ۳ ثانیه از حالت رنگ پریدگی خارج شده و به حالت اول برگردد خون رسانی طبیعی میباشد.غلط
تست بررسی خون رسانی پرشدگی مجدد مویرگی است و به این صورت انجام میشود که با انگشت شست، ناخن انگشتان دست یا با را فشار داده در صورتی که در کمتر از ۳ ثانیه از حالت رنگ پریدگی خارج شده و به حالت اول برگردد خون رسانی طبیعی میباشد.بدون تاثیر
تست بررسی خون رسانی پرشدگی مجدد مویرگی است و به این صورت انجام میشود که با انگشت شست، ناخن انگشتان دست یا با را فشار داده در صورتی که در کمتر از ۳ ثانیه از حالت رنگ پریدگی خارج شده و به حالت اول برگردد خون رسانی طبیعی میباشد.
چقدر این مقاله براتون مفید بود؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا به مقاله امتیاز بدید:
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هنوز کسی امتیازی نداده! نفر اولی باشید که به ما امتیاز میدهید!
ما متاسفیم که این پست براتون مفید نبود
لطفا بهمون کمک کنید تا این مقاله رو بهبود بدیم!
بهمون بگید چه اطلاعاتی به این مقاله اضافه کنیم تا بهتر بشه؟
28 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
باورم نمیشه دارید آپدیتش میکنید دمتون گرم
سپاس
واقعا محشرین. تو رو خدا ادامخ بدین. فقط کاش جزوه کوتاه هم برای شبای امتحان میذاشتید
پس از تکمیل ایستگاه های آسکی حتما جزوات به پست ها اضافه میشود، با تشکر از نظر خوب شما
پس کی ایستگاه بعدی میاد!
در حال حاضر مشکلی برای سوالات هر ایستگاه پیش آمده و در حال طراحی آزمون های چهار گزینه ای هستیم ، به زودی ایستگاه روان هم اضافه خواهد شد
این سایت حرف نداره محشره!واقعا فکر نمیکردم برای پرستاری همچین سایت قوی باشه . خدا قوت
لطف دارید. متشکریم. با انرژی شما عزیزان هست که ادامه میدیم.
آقا اینا رو از کجا میاری؟
تمامی مطالب از رفرنس های معتبر پرستاری و کتاب های راهنمایی برای آزمون آسکی میباشد
آقا من عاشق قسمت معاینه اش شدم. میشه برای همش فیلم بگذارید؟؟
با تشکر از نظر شما. بله به زودی برای همه ی معاینه ها فیلم قرار میگیرد
نمیدونید چقدر دنبال این معاینه ها میگشتم واقعا ممنونم.
با تشکر از لطف شما
هورا بالاخره آپدیت شدددد ایوللل
بابت تاخیر پیش آمده متاسفیم. متاسفانه برای سوالات و سناریو های هر ایستگاه مشکلی پیش آمده که در صدد رفع آن هستیم.به همین دلیل ایستگاه با کمی تاخیر تکمیل شد
آقا لطف میکنید برای ایستگاه روان هم بمنویسید خواهشاااا
بله ایستگاه بعدی ، ایستگاه روان پرستاری خواهد بود.
خیلی عالیه با سپاس از مطالب مفید سایتتون
سپاس از لطفتون
نیست از وبسایتتون برای پرستاری بهتر واقعا
ممنون از لطف شما
mahshare websitetoon edame bedid lotfan
لطف دارین متشکرم
واقعا فکر نمیکردم جایی پیدا کنم اینقدر خوب توضیح داده باشه ایستگاه معاینه رو اونم مجانی.خدا حفظتون کنه
نظر لطفتونه.با وجود افرادی مثل شما ما هم انرژی میگیریم
آقا فقط بگم ایولا خیییییییییییلی کارتون درسته
ممنونم دوست عزیز. لطف دارید