1:ایستگاه گوارش: آشنایی با چک لیست آسکی | آموزش | مثال های کاربردی
فهرست مطالب
ایستگاه گوارش : چک لیست مهارت های مورد نیاز
انواع لوله گذاری
حال به بیان نکاتی که هنگام لوله گذاری بیاد به آن توجه کنید میپردازیم.قبل از هر چیز آشنایی با انواع لوله و اندازه آن ها لازم است. بهترین ابزار جهت آشنایی با انواع سوند بینی معده جدول زیر می باشد.
حال که با انواع سوند آشنا شدیم به بیان اقداماتی که شما باید به عنوان یک پرستار قبل، هنگام و بعد از لوله گذاری انجام دهید، میپردازیم.
مراحل لوله گذاری بینی-معده ای
- ابتدا باید وسایل لازم برای لوله گذاری را آماده کنیم. این وسایل شامل:
- سوند بینی معده منعطف
- دستکش یک بار مصرف
- لوبریکانت و گاز : برای اضافه کردن به نوک سوند جهت تسهیل حرکت آن
- رسیور
- دستمال کاغذی : برای تمیز کردن دهان بیمار
- سرنگ گاواژ
- چسب برای فیکس کردن سوند
- یک لیوان آب برای بیمار (اگر برای بیمار ایمن باشد)
- اسپری یا ژل بیحس کننده برای بیحس کردن اروفارنگس
- استتوسکوپ برای اطمینا از قرار گیری درست محل سوند.
- دست ها ی خود را با رعایت نکات آسپتیک بشویید.
- سپس باید خود را به بیمار معرفی کنید و به بیمار توضیح دهید .
- تاریخچه حساسیت بیمار مخصوصا به لاتکس را بررسی کنید.
- از بیمار قبل از شروع پروسیجیر بپرسید که دردی احساس میکند؟
- قبل از لوله گذاری باید به بیمار بگویید در حین پروسیجر باید از راه دهان تنفس کند.
- قبل از قرار دادن لوله شما به عنوان پرستار هستید که تعیین میکنید تا چقدر از لوله لازم است تا در معده یا روده کوچک قرار بگیرد. با علامت زدن روی لوله طول دلخواه مشخص می گردد.
- طول لوله به این ترتیب تعیین می گردد: ا اندازه گیری فاصله از نوک بینی تا لاله گوش و از لاله گوش تا زانده زایفونید. ۲- اضافه کردن ۱۵ سانتی متر برای لوله های NG و ۲۵-۲۰ سانتی متر برای قرار گرفتن لوله های بینیی – روده ای.
- پرستار در طی پروسیجر دستکش می پوشد.
- بیمار در پوزیشن فاولر یا نشسته قرار می گیرد.
- سوراخهای بینی ازنظر هرگونه انسداد مورد مشاهده قرار می گیرند، سوراخی که بازتر باشد انتخاب خواهد شد.
- پوزیشن بیمار در هنگام لوله گذاری به صورت نشسته به عمود میباشد.
- یک حوله روی سینه بیمار قرار داده و دستمال کاغذی در دسترس بیمار قرار میگیرد.
- خلوت بیمار حفظ شده و نور محیط باید کافی باشد.
- قبل از پروسیجر ناحیه دهان – حلق بیمار را با استفاده از اسپری تتراکائین و یا بنزوکائین بی حس شده و رفلکس گگ را سرکوب میگردد. این کار، پروسیجر را قابل تحمل تر می نماید.
- قرقره کردن یک مایع بی حس کننده یا نگه داشتن قطعات یخ دردهان به مدت چند دقیقه نیز در تحمل پروسیجر تاثیر بسزایی دارد.
- تشویق بیمار به تنفس دهانی ،بلع آب درصورت منع نداشتن از عوملی است که به انجام پروسیجر کمک مینماید.
- میتوان لوله را برای سهولت جایگذاری گرم کرد.
- همچنین برای سهولت در قرار دادن لوله، باید نوک آن به وسیله ژل لوبریکانت محلول در آب (کی – وای زل) لغزنده کرد. مگر اینکه لوله دارای یک روکش خشک بنام هیدرومر باشد که در تماس با رطوبت، خود لغزنده می گردد.
- وقتی لوله به نازوفارنکس رسید، به بیمار آموزش داده می شود که سرخود را کم پایین بگیرد و لوله را بلع نماید تا به تدریج پیش برود.
- بیمار ممکن است برای سهولت پیشرفت لوله جرعه آب بنوشد. ناحیه حلق- دهانی نیز مورد مشاهده قرار می گیرد تا اطمینان حاصل شود که لوله در حلق یا دهان پیج نخورده است.
- پس از لوله گذاری پرستار باید از محل قرارگیری درست لوله اطمینان برقرار کند . چرا که احتمال قرار گیری آن در ریه وجود دارد.لذا برای اطمینان از عکس برداری توسط اشعه ایکس استفاده میشود. علاوه بر این در هر باری که قرار است بیمار از طریق لوله تغذیه شود باید از محل قرار گیری درست لوله اطمینان حاصل کرد.
- پس از اطمینان از قرار گیری صحیح لوله گوارشی در مکان مورد نظر ، لوله بینی معده ای باید به بیمنی ثابت شود.برای این کار از یک چسب لکوپلاست کمک میگیریم و آن را به صورت پروانه ای گره میزنیم.
برای تسهیل یادگیری شما بر آن شدیم تا در ادامه ویدیو های آموزشی در رابطه با نصب لوله ی بینی معدی ، لاواژ و گاواژ و تنقیه قرار میدهیم:
فیلم آموزشی لوله گذاری بینی معده:
فیلم آموزشی لاواژ
لاواژ
لاواژه معده یا lavage به شستشوی معده به منظور تخلیه ی محتویات آن می گویند.در ویدیوی زیر آموزش نحوه ی درست لاواژ را برای شما همکار محترم قرار داده ایم.
فیلم آموزشی گاواژ
گاواژ
گاواژ یا gavage به تجویز دارو یا مایعات از طریق سوند بینی معده به معده یا روده بیمار گفته میشود. از آن جا که در ایستگاه گوارش آسکی از شما انتظار میرود این مهارت را به خوبی اجرا کنید. در زیر این متن کلیپی را در رابطه با گاواژ برای شما قرار داده ایم.
فیلم آموزشی تنقیه
تنقیه
تنقیه یا انما با نام کلیستر نیز شناخته میشود.به تزریق مایع از طریق راست روده به قسمت پایینی روده است. این عمل برای بهبود یبوست و یا تمیز کردن روده ها قبل از انجام یک عمل پزشکی استفاده میگردد. از آن جا که تنقیه یکی از مهارت های مورد نیاز در ایستگاه گوارش آسکی و در بالین بیمار است. فیلم آموزش انجام این مهارت را در زیر برای شما قرار داده ایم.
آزمون چهار گزینه ای ایستگاه گوارش آسکی
با ثبت نام در سایت شما میتوانید به صورت رایگان در این آزمون کوتاه اما مفید شرکت کنید.با دریافت نتیجه این آزمون به بررسی نکات ایستگاه گوارش و سناریو هاو نمونه سوالات اسکی بپردازید.
آزمون ایستگاه گوارش آسکی پرستاریمحدوده زمانی: 0
0 از 6 سوالات تکمیل شده است . پرسش و پاسخ:
اطلاعات
در حال حاضر آزمون را تکمیل کرده اید . شما نمیتوانید دوباره شروع کنید. آزمون در حال بارگذاری است شما برای اجرای آزمون باید عضو شده باشید یا وارد پنل کاربری شوید شما برای شروع این آزمون باید آزمون های مشخص شده را تکمیل نمائید : ” آزمون ایستگاه گوارش آسکی پرستاری ” سپاس از اینکه تا پایان با ما همراه بودیدشما به 0 سوال از 6 سوال بدرستی جواب دادید وقت شما: زمان سپری شده است
امتیاز نهایی شما : 0
|
تکنیک های سوند بینی معده ای ، موثر یا خطرناک؟
منابع
برای مشاهده لینک دانلود لطفا وارد حساب کاربری خود شوید!
وارد شویدپسورد فایل : ندارد گزارش خرابی لینک
دیدگاهتان را بنویسید