اعزام ادواری
همانطور که در این مقاله نحوه ی ثبت نام برای طرح رو توضیح داده شد، اشاره کردیم که چندین نوع ثبت نام داریم. در این مقاله به طور مفصل به ثبت نام ادواری می پردازیم و به متداول ترین سوالات موجود در این باره پاسخ می دهیم.
ثبت نام اعزام ادواری چگونه است؟
همانطور که از اسم آن پیداست، این ثبت نام به شکل دوره ای و نوبتی (اولویت با کسی است که زودتر ثبت نام کرده) می باشد. یعنی با توجه به تعداد فارغ التحصیلان در رشته ی پزشکی و دندانپزشکی در هر زمان، اطلاعات دریافتی از اداره ی کل دانش آموختگان و نیاز های دوره ای هر شبکه بهداشت و درمان، هر سال 6 دوره، با فاصله ی تقریبی هر 2 ماه، برای ثبت نام در نظر میگیرد. در این زمان افراد مشمول خدمت طرح می توانند در سامانه ای که باز شده، ثبت نام کنند.
زمانبندی ثبت نام اعزام ادواری و موارد موثر در امتیاز ها
فارغ التحصیلان در هر دوره، تقریبا یک هفته فرصت دارند برای ثبت نام اقدام کنند و در ادامه بر اساس فرم امتیازبندی ( امتیاز کسب شده با توجه به شرایط هر فرد)، اولویت های هر متقاضی در سطح کشور، در تاریخ های مشخص شده تقسیم می شوند. متغیر های مختلفی در امتیاز بندی افراد توسط سایت نقش دارند. برای مثال مواردی مانند جنسیت (خانم ها در اولویت هستند)، وضعیت تاهل( متاهلین در اولویت هستند)، بومی بودن و… . مثلا خانم متاهل بومی امتیاز بیشتری( و در نتیجه شانس بیشتری) نسبت به آقای مجرد غیر بومی دارد تا به محل مورد نظر خود (اولویت بالاتر) اعزام شود. در ادامه به تفصیل به هر کدام میپردازیم.
مهمترین نکات در انتخاب اولویت های اعزام ادواری
- در پروسه ی ثبت نام، به هر شخص اجازه ی انتخاب 10 دانشگاه داده می شود. پس بهتر است هر کس از قبل، با توجه به شرایط زندگی خود به دقت اولویت های خود را کاملا مشخص کند تا در زمان ثبت نام، از بین گزینه هایی که برای آن دوره باز شده است انتخاب آگاهانه ای داشته باشد.
- حوزه هایی مانند اصفهان، شیراز، بوشهر، همدان، مشهد، گلستان، قم و یزد، علاوه بر شرایط عمومی، شرایط خاص هم دارند که باید قبل از انتخاب به دقت مطالعه شوند. دانشگاه های واجد شرایط، به همراه شرایط هر یک، در سامانه ی رشد آورده شده است ولی همیشه بهتر است برای اطلاع دقیق از شرایط آنها با مرکز مربوطه تماس گرفت. لازم به ذکر است که این شرایط همیشه موارد عجیبی نیستند. مثلا یکی از شروط دانشگاه شیراز در خرداد 99، ارائه ی کارت ملی و کارت پایان خدمت هوشمند بود.
امتیازات موثر در تعیین مکان خدمت اعزام ادواری
یکی از کلیدی ترین فاکتور های تعیین مکان خدمت در اعزام ادواری امتیازات متقاضی است. این امتیازات در دو مرحله ی مجزا مورد استفاده قرار می گیرند:
- استان محل خدمت:که در واقع دانشگاه مورد نظر است که توسط سامانه رشد تعیین می شود.
- شهرستان محل خدمت: که در واقع شبکه ی مورد نظر است که توسط معاونت بهداشتی با تعامل معاونت درمان هر دانشگاه تعیین می شود.
امتیازات موثر بر تعیین دانشگاه علوم پزشکی
در حین پروسه ی ثبت نام در سامانه ی رشد، برای انتخاب دانشگاه، بخشی با عنوان “اطلاعات تکمیلی” وجود دارد که در این قسمت داوطلب وضعیت خود را از بین گزینه های موجود انتخاب می کند، که هر کدام امتیاز مشخصی داشته که مقدار آن بلافاصله بعد از انتخاب هر بخش به فرد نشان داده می شود. این موارد شامل وضعیت تاهل، شرایط بومی، وضعیت ایثارگری و سهمیه ها، وضعیت اشتغال فعلی در بخش دولتی و معدل فرد است.
در تعیین محل، مواردی از جمله تعهد خدمت مناطق خاص یا سهمیه مناطق کنکور به تمامی موارد بالا ارجحیت دارند و این امتیازات برای اشخاصی است که مانعی برای انتخاب محل خدمت خود ندارند.
نقش وضعیت تاهل در کسب امتیاز
فرد متاهل و معیل (کسی که همسر ندارد ولی کفالت فرزندش را به عهده دارد) نسبت به فرد مجرد امتیاز بیشتری دارند. برای مثال تاهل 40 امتیاز و معیل 45 امتیاز دارد.
نقش بومی بودن در کسب امتیاز
در این بخش چندین گزینه میبینید که هر کدام امتیاز خاص خود را دارد:
- بومی استان انتخاب اول
- غیر بومی انتخاب اول اما استان محل بومی بسته است
- غیر بومی ساکن انتخاب اول (حداقل برای 2 سال)
- به تبعیت از همسر غیر بومی ساکن انتخاب اول
- همسر یا فرزند فرد نظامی و تبعا ساکن استان انتخاب اول
- غیر بومی استان انتخاب اول
مثلا گزینه ی اول(بومی استان انتخاب اول) 20 امتیاز و گزینه ی دوم (غیربومی انتخاب اول اما استان محل بومی بسته است) 10 امتیاز دارد.
نقش وضعیت ایثارگری در کسب امتیاز
در این بخش چندین گزینه می بینید که از امتیاز بیشتر به کمتر مرتب شده اند:
- همسر یا فرزند شهید
- خواهر یا برادر شهید
- فاقد شرایط ایثارگری
مثلا گزینه ی اول و دوم 30 امتیاز دارند.
نقش سایر شرایط در کسب امتیاز
- معدل: هر داوطلب دقیقا به اندازه ی معدل خود امتیاز کسب می کند.
- اشتغال فعلی در بخش دولتی : اگر فرد در سازمانی دولتی مشغول به کار باشد که واحد بهداشتی-درمانی دارد، امکان خدمت در نقاط مورد نیاز سازمان مربوطه وجود دارد.
- جنسیت: اگر خانم هستید در این بخش امتیاز بیشتری نسبت به آقایان کسب خواهید کرد
در سال های آینده ، انتظار می رود با ابلاغ قانون جوانی جمعیت، تاهل و داشتن فرزند بیشتر مورد توجه قرار بگیرند و امتیاز آنها افزایش یابد.
مشکلات اعزام ادواری
با توجه به فاصله ی زمانی نسبتا طولانی (تقریبا دو ماهه) بین دوره های ثبت نام ادواری، ممکن است متقاضی به علت برخی مشکلات (طول کشیدن پروسه ی فارغ التحصیلی و …) از ثبت نام یک دوره جا بماند و به خاطر تاخیر بیش از حد مجاز جریمه شود. یا اینکه در محلی پذیرفته شود که اولویت او نیست.
تغییر محل اعزام خدمت ادواری چگونه است
اگر در فرایند توزیع و ثبت نام ادواری در دانشگاهی پذیرفته شدید ولی به علت وجود مواردی مثل مشکلات خانوادگی، بیماری خود یا اعضای خانواده قادر به خدمت در آن دانشگاه نبودید و علاقمند به خدمت در محل دیگری بودید باید به شکل زیر عمل کنید:
برای مطرح کردن مشکل خود در کمیسیون موارد خاص وزارت بهداشت، باید در سامانه ی رشد ثبت نام کنید. دقت کنید که هر سال بازه ی زمانی خاصی برای این کار انتخاب شده و در سایت رشد اعلام می شود. ناگفته نماند که نرخ موافقت با این درخواست ها پایین است و سخت گیری زیادی در این باره صورت می گیرد. معمولا تنها موارد بسیار ویژه مورد موافقت قرار میگیرند. از طرفی باید توجه داشت که ثبت نام صرف در سامانه برای داوطلب حقی ایجاد نمی کند و حتما باید مدارک و اطلاعات خواسته شده به همراه درخواست کتبی ارائه شود تا فرایند ثبت نام تکمیل گردد. این کمیسیون با کمیسیون پزشکی معافیت های پزشکی ماده ی 7 آیین نامه متفاوت است.
تمدید طرح
تمدید طرح نیروی انسانی برای افرادی که مشغول سپری کردن طرح خود هستند بلامانع است ولی این متقاضیان تنها در صورتی به کار گرفته می شوند که:
- داوطلب دیگری در صف بکارگیری نباشد
- مرکز درمانی برای پذیرش متقاضی ظرفیت خالی داشته باشد
- شبکه از عملکرد فرد راضی باشد و با به کارگیری فرد موافقت کند
- شرایط جامعه چگونه است. برای مثال در سال 98 تمدید طرح پرستاری ممنوع شد ولی با شیوع کرونا و فشار زیادی که به کادر درمان وارد شد، مجددا اجازه ی تمدید طرح پرستاری ( پرستاری، فوریت های پزشکی، اتاق عمل، هوشبری) و رشته های علوم آزمایشگاهی و رادیولوژی تا سقف 30 ماه برای کارشناسی ئ 18 ماه برای مقاطع کاردانی به بالا صادر شد.
بهترین زمان برای اقدام به تمدید طرح، 15 روز مانده به تاریخ اتمام طرح است . البته این زمان تا مدت حداکثر 1 ماه بعد از اتمام طرح نیز ممکن است.
افرادی که به هر دلیل از طرح معاف هستند هم میتوانند تقاضای تداوم خدمت طرح دهند و در صورت نیاز شبکه، دوران طرح را بگذرانند. بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه ی رشد، اگر در حال گذراندن طرح هستند از طریق گزینه ی “تداوم خدمت” و اگر طرح شما به پایان رسیده یا بر اساس ماده ی 3 معاف هستید، از طریق گزینه ی “تداوم خدمت ویژه ی کووید 19” اقدام به ثبت نام کنید.
چقدر این مقاله براتون مفید بود؟
روی ستاره ها کلیک کنید تا به مقاله امتیاز بدید:
میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات
هنوز کسی امتیازی نداده! نفر اولی باشید که به ما امتیاز میدهید!
ما متاسفیم که این پست براتون مفید نبود
لطفا بهمون کمک کنید تا این مقاله رو بهبود بدیم!
بهمون بگید چه اطلاعاتی به این مقاله اضافه کنیم تا بهتر بشه؟
دیدگاهتان را بنویسید